Eurowoningen zullen niet verplicht worden om van het aardgas af te gaan

Deze week is er huis aan huis een flyer verspreid, die niet afkomstig is van het Buurtteam Eurowoningen Toekomstbestendig. Ook de Groenstichting staat hier buiten. De zorg over de betaalbaarheid van het verduurzamen van woningen wordt door ons gedeeld, maar de flyer over het aardgasvrij maken van onze wijk bevat cruciale onjuistheden die we als Buurtteam in samenspraak met de gemeente Leusden graag rechtzetten:

  1. Aan de Eurowoningen is PAW subsidie toegekend (Programma Aardgasvrije Wijken) om ervaring op te doen bij het verduurzamen en aardgasvrij maken van woningen. U kunt en zult door de toekenning van deze subsidie niet verplicht worden om van het aardgas af te gaan.
  2. Wanneer u maatregelen neemt om uw huis te isoleren komt u in aanmerking voor subsidie. Als bewoner van de Eurowoningen hoeft u niet te kiezen tussen de landelijke ISDE subsidie of de wijk-gebonden PAW subsidie. U komt namelijk in aanmerking voor zowel de ISDE als de PAW subsidie.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben neem gerust contact met ons op.

Het Buurtteam kunt u bereiken via het contactformulier op onze website: https://eurowoningentoekomstbestendig.nl/contact/
Voor vragen aan de gemeente Leusden kunt u een e-mail sturen naar: rozendaal@leusden.nl

Met vriendelijke groet,
Het Buurtteam Eurowoningen Toekomstbestendig & de gemeente Leusden