Subsidie Eurowoningen

Wijk Rozendaal Proeftuin verduurzamen woningen

De gemeente Leusden heeft een rijkssubsidie ontvangen voor de Wijk Rozendaal. Het Rijk wil met zogeheten proeftuinen de kennis stimuleren en leren over het succesvol aardgasvrij maken van woonwijken. De aanvraag van de gemeente Leusden werd gewaardeerd om de bewonersbetrokkenheid en de concrete aanpak om samen met het Buurtteam de Eurowoningen Toekomstbestendig te maken. De rijksbijdrage van bijna 4 miljoen euro is bedoeld om samen met Buurtteam en bewoners isolatie en verduurzaming te stimuleren. Het grootste deel is bedoeld als bijdrage voor het verduurzamen van de woning voor de woningeigenaren. De rest van het geld is bedoeld om het project te organiseren.

Voor welke maatregelen kun je de Subsidie Eurowoningen aanvragen?

Je kunt voor elke onderstaande maatregel een vergoeding aanvragen. Het gaat om een vergoeding van je investering voor:

Maatregel: Vervanging van glas

Subsidiebedrag: € 2.500,-

Uitvoeringsvoorwaarden:
vervanging glas met tenminste HR++ (U-waarde 1,2 of lager) al dan niet in combinatie met vervanging kozijnen: Minimaal glasoppervlakte 15m2.

Maatregel: Dakisolatie

Subsidiebedrag: € 1.000,-

Uitvoeringsvoorwaarden:
Dakisolatie van het volledige dakoppervlak en met een Rc-waarde 4,5 of hoger. Let Op! Vanuit de ISDE is de eis voor de isolatiewaarde van het dak minimaal 3,5 RC. Met een dakisolatie van 4,5 RC kun je dus beide subsidies aanvragen.

Maatregel: All-electric warmtepomp

Subsidiebedrag: € 1.250,-

Uitvoeringsvoorwaarden:
All-electric warmtepomp voor ruimteverwarming en tapwater bereiding, zonder backup- of piekvoorziening op aardgas. Het gaat om een apparaat waarvoor op het moment van aanvragen ook de rijkssubsidie ISDE kan worden verkregen.

Maatregel: Aardgasvrije aansluiting

Subsidiebedrag: € 2.437,-

Uitvoeringsvoorwaarden:
De gasaansluiting is door de netbeheerder permanent afgesloten of verwijderd. De situatie waarin er geen gaslevering meer plaats vindt naar de woning (voor koken en verwarmen etc.) en de gasaansluiting door de netbeheerder beëindigd is.

Subsidiebedrag en voorwaarden

Je kunt in totaal dus voor € 7.187 vergoedingen krijgen. De subsidieregeling bestaat tot 1 juli 2030. Je krijgt de vergoeding als de maatregel aan uw huis voldoet aan de voorwaarden. De voorwaarden zijn te vinden op www.leusden.nl/subsidie-eurowoningen.

 

Aanvragen Subsidie Eurowoningen

Vraag jouw vergoeding(en) uiterlijk binnen 6 maanden na uitvoering aan. De aanvraag regel je via www.leusden.nl/subsidie-eurowoningen. Hiervoor heeft je jouw DigiD nodig.

 

Al eerder maatregelen uit laten voeren, krijg je dan ook subsidie?

Heb je al één of meerdere duurzame maatregelen uitgevoerd? Je krijgt de vergoeding ook als dit na 1 januari 2020 is gedaan en voldoet aan de eisen. Doe deze aanvraag dan uiterlijk vóór 1 mei 2023.

 

Goed om te weten:

De Subsidie Eurowoningen is toegekend aan de wijk, dit betekent niet dat je als bewoner verplicht bent om deel te nemen. Deze subsidie speciaal voor de Eurowoningen staat los van de landelijke subsidie, de ISDE regeling, die elke woningeigenaar in Nederland kan aanvragen bij het nemen van 1,2 of 3 verduurzamingsmaatregelen.  Als bewoner van de Eurowoningen hoeft je niet te kiezen tussen de landelijke ISDE subsidie of de Subsidie Eurowoningen. Je komt namelijk in aanmerking voor zowel beide subsidieregelingen.

Vragen?
Op de website van de gemeente Leusden kun je een overzicht veelgestelde vragen vinden. Mocht je daarnaast nog aanvullende vragen hebben, dan kun je uiteraard terecht bij de gemeente via rozendaal@leusden.nl. U kunt ook bellen: 14 033. Of neem contact op met het Buurtteam via info@eurowoningentoekomstbestendig.nl

Contact

Heb je een vraag voor het buurtteam?

Het Buurtteam wordt gevormd door bewoners uit de wijk met ondersteuning van de energiegidsen van IkWilWatt en professionals op het gebied van maatwerkadvies, financiën en coördinatie en inclusiviteit.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
We informeren je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.