Energiebespaartips

24 tips voor een lagere energierekening, meer comfort en een beter milieu*

Altijd goed’-maatregelen zijn maatregelen die je nu al kunt nemen om energie te besparen, zoals het aanpakken van onnodig warmtegebruik. Want de warmte die je niet gebruikt, hoef je niet te betalen. Welke warmtebron je ook gebruikt, nu of straks, dat levert altijd een besparing op.

Gratis: onnodig warmte- en elektriciteitsverbruik omlaag

Ongeveer de helft van je energiekosten betaal je voor het verwarmen van je woning en het warm tapwater. Ook de koelkast, diepvries, wasmachine, wasdroger en airco vragen veel energie. Het lijkt een open deur, maar dit gebruik kun jij zelf beïnvloeden met jouw gedrag. Als je dat nog niet gedaan hebt, dan haal je al snel een besparing van 5-10% procent. Het kost je niets en je hoeft er niet eens voor naar de bouwmarkt. Dat is toch mooi verdiend.

Eenmalige aanpassingen in het huis, met een kleine inverstering

Tips die vragen om dagelijkse aandacht, maar die je niets kosten 

* Gegevens zijn gebaseerd op informatie van Milieu Centraal (www.mileucentraal.nl) en Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl). Bedragen zijn gebaseerd op de energieprijzen: 1,45 euro voor één kuub (m3) gas en 40 cent voor één kilowattuur (kWh) stroom. Prijzen zijn door de Rijksoverheid tot eind 2023 als prijsplafond vastgesteld tot een verbruik van 1200 kuub (m3) gas en 2900 kilowattuur 9kWh) stroom. Kijk op je energiecontract voor je eigen prijs per m3/gas en per kWh/stroom en reken uit wat je precies kunt besparen. De besparingen zijn een gemiddelde. Wij geven geen garantie. Concept en design: www.manufesta.nl

Contact

Heb je een vraag voor het buurtteam?

Het Buurtteam wordt gevormd door bewoners uit de wijk met ondersteuning van de energiegidsen van IkWilWatt en professionals op het gebied van maatwerkadvies, financiën en coördinatie en inclusiviteit.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
We informeren je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.