Isoleren garage- en voordeur

Je garage- en voordeur goed isoleren, hoe doe je dat?
Bij het isoleren van de garage- en voordeur zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor hout, aluminium en kunststof. Het is belangrijk om bij het vernieuwen van je garage- en voordeur niet alleen goed te letten op de isolatiewaardes, maar zeker ook hoe
je de garagedeur wilt gebruiken in de toekomst.

Bij veel woningen wordt de garage niet meer gebruikt als garage om de auto erin te plaatsen, maar meer als een berging voor opslag en/of het stallen van fietsen. Ga je de garagedeur dus vernieuwen, denk dan goed na of je liever een roldeur wil, die makkelijk in zijn geheel omhoog kan, of dat je een losse deur wilt en waar je die deur dan plaatst.
Als je de garagedeur gaat vervangen, vervang dan ook direct de omliggende houten gevelbekleding en voorzie deze van een goede isolatie.

Vernieuw je je voordeur, plaats er dan geen brievenbus meer in. Ook daarmee kun je energie besparen en de isolatiewaarde van je voordeur vergroten. Je kunt aan de zijmuur naast je voordeur een losse brievenbus plaatsen.

Uniformiteit

Volgens de bijzondere bepalingen bij de koopakte van een Eurowoning wordt aangegeven dat voor een uniforme uitstraling van onze woning de kleur van de garage- en voordeur moet blijven in de oorspronkelijke kleurstelling, te weten: RAL 8022.

Kozijnen, voordeur, glas – U-waarde**

ORIGINEEL

2,4

SCENARIO BETER

1,0

SCENARIO GOED

1,0

SCENARIO BEST

0,7

** U-waarde. De U-waarde staat voor warmtedoorgangscoëfficiënt: het warmteverlies via kozijnen en glas. Hoe lager het getal, hoe beter.

Garagedeur – U-waarde

ORIGINEEL

2.6

SCENARIO BETER

1,2

SCENARIO GOED

1,2

SCENARIO BEST

1,2

Contact

Heb je een vraag voor het buurtteam?

Heb je een vraag voor het buurtteam? Stuur ons een vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Een vraag voor de energiegids?

Ze helpen je graag, maak een afspraak via www.ikwilwatt.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
We informeren je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.