Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen? Het begint met een goede voorbereiding!

In het AD was eerder dit jaar te lezen dat 1 op de 3 huiseigenaren het niet voor elkaar krijgt subsidie aan te vragen voor de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. In onze wijk hebben we naast de ISDE-subsidie ook nog recht op de subsidie Eurowoningen. Subsidie Eurowoningen kan verkregen worden voor het vervangen van het dak, het aanbrengen van HR++ glas, het plaatsen van een all-electric warmtepomp en het afsluiten van het gas.

Subsidie aanvragen, je hebt je DigiD nodig

Zo vraag je een (nieuwe) DigiD aan:

-> Ga naarwww.digid.nl en klik op ‘Aanvragen en activeren’

-> Klik op de oranje knop ‘Aanvraagformulier DigiD’

-> Vul je burgerservicenummer (BSN), geboortedatum en adresgegevens in. Je burgerservicenummer staat op je paspoort, identiteitskaart en je rijbewijs.

-> Kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Onthoud deze goed want die heb je later nodig om je DigiD te activeren. Zet deze bijvoorbeeld in je wachtwoordmanger of in een wachtwoordenboekje.

-> Vul je e-mailadres en telefoonnummer in.

-> Binnen drie dagen otvang je een brief met een activeringscode.

Hulp nodig? Het Buurtteam helpt je graag.

Mocht het je niet lukken om subsidie aan te vragen of vind je het te ingewikkeld, neem dan contact op met het Buurtteam. Ze zijn zelfs bereid om bij je langs te komen.

Contact

Heb je een vraag voor het buurtteam?

Het Buurtteam wordt gevormd door bewoners uit de wijk met ondersteuning van de energiegidsen van IkWilWatt en professionals op het gebied van maatwerkadvies, financiën en coördinatie en inclusiviteit.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
We informeren je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.