Gesprek met energiegids Bart van den Heuvel

Bart van den Heuvel biedt ondersteuning aan ons initiatief ‘Eurowoningen Toekomstbestendig’. Dat doet hij vanuit IkwilWatt, het energieloket van de gemeente Leusden. Sinds 2020 is Bart in de rol van energiegids als vrijwilliger betrokken bij het energieloket.

Dagelijks leven

In het dagelijks leven werkt Bart al jarenlang in de bouwsector. Het huis waar hij met zijn gezin in woont heeft hij in de loop der jaren stap voor stap duurzamer gemaakt. Dat de maatregelen zijn energierekening drukken daar is hij blij mee maar nog belangrijker is het wooncomfort. Het is nu aangenamer wonen.

Betrokkenheid bij Eurowoningen

Voor onze wijk is Bart betrokken geweest bij het inventariseren van de mogelijke maatregelen voor het verduurzamen van de 476 woningen. Veel van deze plannen zijn uitgewerkt in het Buurtplan. In dit huis aan huis verspreidt boekje leest u praktische tips om aan de slag te gaan met uw eigen eurowoning. Het bevat een stappenplan om uw huis energiezuiniger te maken en om nog comfortabeler te wonen.

Warmtescan

Als energiegids gaat Bart in gesprek met woningeigenaren om de mogelijkheden om energie te besparen voor de betreffende. Hij geeft allerlei praktische tips en brengt de maatregelen in kaart die je helpen energie te besparen. Een mooi startpunt is een warmtescan van de woning. Zo’n scan maakt ‘warmtelekken’ in uw woning zichtbaar. Waar zitten de kieren, naden en gaten of is uw huis slecht geïsoleerd?  Bart is één van de Leusdense energiegidsen die dit met een warmtecamera in beeld brengt. Het is in deze wintermaanden dé tijd om een afspraak te plannen bij Ikwillwatt, een wamtescan geeft de beste resultaten bij een buitentemperatuur van 4 graden of lager.

Waar haalt Bart de motivatie vandaan om naast zijn drukke baan actief betrokken te zijn bij de duurzaamheid van ons dorp en bij de Eurowoningen in het bijzonder. Op die vraag gaan zijn ogen twinkelen. “In mijn dagelijks werk heb ik te maken met grote projecten, werk ik op afstand van de bewoners’ vertelt Bart ‘Juist die directe betrokkenheid geeft mij de motivatie, ook in mijn betaalde baan. Met z’n allen hebben we de komende jaren een klus te klaren en ik wil graag een steentje bijdragen aan een betere wereld.

 

Barts snelle bespaartips

• Breng radiatorfolie aan
• Isoleer de cv-leidingen in de garage
• Plaats tochtstrips
• Hang een gordijn voor de voordeur

 

Lees ook:
Buurtplan

Ikwilwatt