Gesprek met bewoonster Katinka Lucassen

Op de Ardennen nr 8 wonen sinds 2017 Katinka en haar man Eric. Voor het stel lag een Eurowoning in de jaren 80 buiten het bereik van het jonge koppel. Maar vertelt Katinka “Als kind heb ik nooit langer dan een paar jaar in hetzelfde huis gewoond”. Haar aanname dat ze dat in haar huwelijk ook niet zou doen kwam anders uit. Haar kinderen groeiden op in Leusden. Pas na 23 jaar, de kinderen inmiddels zelfstandig, verhuist het stel opnieuw. En dit keer viel de keuze heel bewust op een Eurowoning. “De opzet van de wijk met al het groen, dat blijft mij trekken” aldus Katinka.

 

Verbouwing

Een voorwaarde van het stel was een fijn en comfortabel huis. Duurzaamheid was daarbij een vanzelfsprekende factor. De woning kreeg een nieuw dak (inclusief verbeterde isolatie) en alle deuren en kozijnen, inclusief de pui van de voordeur en garage zijn vervangen door kunststof. Alle ramen kregen Tripleglas. Ook werden voor- en achtergevel volledig geïsoleerd. Een plaatselijke aannemer met ervaring in het renoveren van Eurowoningen heeft de hele klus in 3 weken geklaard.

Het hele huis stond op zijn kop, op alle verdiepingen werd gewerkt. Ondertussen werd in de puinhopen gekampeerd. Dat was afzien maar met de kerstboom in de nieuwe woonkamer was het een fijne feestmaand.

 

Tips van Katinka:

• Door alle uitgevoerde werkzaamheden hebben we een fijn comfortabel huis. Mede door het tripleglas ook een heel stille woning. En dat is fijn als de Torenakkerweg achter je huis langsloopt.
• Overal in huis werd er gewerkt en lag de boel overhoop. Tussen de puinhopen leefden Katinka en Eric. “Achteraf hebben we ons daarop verkeken” vertelt Katinka. Ze geeft dan ook de tip om een dergelijke klus in de zomermaanden uit te voeren en zelf uit huis te gaan.
• Haal een ervaren aannemer in huis. Het verbouwen kost je al genoeg energie. Iemand die weet waar hij mee bezig is geeft zekerheid.
• Je kan niet alles in één keer doen. Ook wij hebben nog een wensenlijstje. Als we allemaal maar iets doen, ons bewust zijn en onze verantwoordelijkheid nemen.