Veelgestelde vragen

Waar kan ik de voorbeeldoffertes vinden?

Wanneer u een email stuurt via het contactformulier krijgt u de inloggegevens van de verborgen pagina met offertes. Deze pagina hebben we verborgen, omdat de pagina vertrouwelijke informatie bevat die alleen bedoeld is voor bewoners van onze wijk.

Hoeveel bijdrage kunnen we verwachten vanuit de PAW Subsidie?

Na de zomer wil de gemeente duidelijkheid verschaffen over het beschikbare bedrag per woning en de spelregels voor het in aanmerking komen van deze subsidie. Onze verwachting is dat er maximaal 7000 euro per woning beschikbaar zal komen. Of dit bedrag uitgekeerd wordt hangt mede af van welke maatregelen nog genomen moeten worden.

Is het verstandig om te wachten op collectieve inkoopacties?

Ons advies is om niet te wachten op de collectieve inkoopacties. De afgelopen jaren zijn de prijzen behoorlijk gestegen en de vraag is of langer wachten verstandig is gezien de trend in prijsontwikkelingen. De ISDE subsidie is sowieso van kracht in 2022. Bewaar wel altijd de facturen met specificaties van de genomen maatregelen. De gemeente heeft de intentie om maatregelen die nu al worden genomen ook mee te laten tellen voor de van PAW-subsidie.

Zijn er ervaringen met een warmtepomp of een hybride warmtepomp?

Op dit moment zijn er geen tot nauwelijks ervaringen met de (hybride) warmtepomp in onze wijk. De komende periode wil het buurtteam hier relevante informatie voor verzamelen. In het najaar van 2022 zal er een Webinar worden gegeven met als thema de (hybride) warmtepomp en lage temperatuur verwarming.

Ben ik verplicht om mee te doen met het aardgasvrij maken van mijn woning?

Vroeg of laat zullen alle woningen in Nederland van het aardgas af moeten. In het klimaatakkoord is 2050 opgenomen als moment dat iedereen van het aardgas af moet zijn. De PAW subsidies zijn bedoeld om te leren in Nederland en om bewoners een mooie extra stimulans te geven sneller aan de slag te gaan met het toekomstbestendig te maken van de woning. Het recht op deze extra subsidie vervalt na 2030.

Wat houdt de ISDE subsidie in?

De ISDE subsidie staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie is voor u als huiseigenaar van toepassing, wanneer u binnen 1 jaar minimaal 2 isolatiemaatregelen neemt, waarbij is voldaan aan de voorwaarden met betrekking tot gebruikte materialen en isolatiewaarden.  Wanneer u als eigenaar niet zelf in de woning woont, maar uw woning verhuurt, heeft u geen recht op de ISDE subsidie

U zult zien dat de ISDE-vergoeding is verhoogt sinds 1 januari 2022. Zo krijgt u nu voor dakisolatie bijvoorbeeld 30 euro subsidie per m2 ipv 20 euro en voor Triple glas 150 euro per m2 ipv 100. Via de website van het RVO vindt u steeds de meest recente informatie over de hoogte van de subsidie en de spelregels voor het aanvragen van deze subsidie:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen

 Sinds 2 april 2022 komt u overigens ook in aanmerking voor deze ISDE subsidie wanneer u 1 maatregel neemt, maar de vergoeding is dan wel duidelijk lager.

 

Ik kom als isolatiewaarden Rc en Rd tegen. Wat is het verschil tussen deze twee?

De Rd-waarde geeft het isolerend vermogen van het isolatiemateriaal weer. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden. Een Rc-waarde is de warmteweerstand van de totale constructie, bijvoorbeeld van een plat dak of een vloerisolatie. De Rc-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de hele opbouw aan.

 

Contact

Heb je een vraag voor het buurtteam?

Het Buurtteam wordt gevormd door bewoners uit de wijk met ondersteuning van de energiegidsen van IkWilWatt en professionals op het gebied van maatwerkadvies, financiën en coördinatie en inclusiviteit.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
We informeren je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.