Veelgestelde vragen

Waar kan ik de voorbeeldoffertes vinden?

Wanneer u een email stuurt via het contactformulier krijgt u de inloggegevens van de verborgen pagina met offertes. Deze pagina hebben we verborgen, omdat de pagina vertrouwelijke informatie bevat die alleen bedoeld is voor bewoners van onze wijk.

Hoeveel bijdrage kunnen we verwachten vanuit de PAW Subsidie?

Na de zomer wil de gemeente duidelijkheid verschaffen over het beschikbare bedrag per woning en de spelregels voor het in aanmerking komen van deze subsidie. Onze verwachting is dat er maximaal 7000 euro per woning beschikbaar zal komen. Of dit bedrag uitgekeerd wordt hangt mede af van welke maatregelen nog genomen moeten worden.

Is het verstandig om te wachten op collectieve inkoopacties?

Ons advies is om niet te wachten op de collectieve inkoopacties. De afgelopen jaren zijn de prijzen behoorlijk gestegen en de vraag is of langer wachten verstandig is gezien de trend in prijsontwikkelingen. De ISDE subsidie is sowieso van kracht in 2022. Bewaar wel altijd de facturen met specificaties van de genomen maatregelen. De gemeente heeft de intentie om maatregelen die nu al worden genomen ook mee te laten tellen voor de van PAW-subsidie.

Zijn er ervaringen met een warmtepomp of een hybride warmtepomp?

Op dit moment zijn er geen tot nauwelijks ervaringen met de (hybride) warmtepomp in onze wijk. De komende periode wil het buurtteam hier relevante informatie voor verzamelen. In het najaar van 2022 zal er een Webinar worden gegeven met als thema de (hybride) warmtepomp en lage temperatuur verwarming.

Ben ik verplicht om mee te doen met het aardgasvrij maken van mijn woning?

Vroeg of laat zullen alle woningen in Nederland van het aardgas af moeten. In het klimaatakkoord is 2050 opgenomen als moment dat iedereen van het aardgas af moet zijn. De PAW subsidies zijn bedoeld om te leren in Nederland en om bewoners een mooie extra stimulans te geven sneller aan de slag te gaan met het toekomstbestendig te maken van de woning. Het recht op deze extra subsidie vervalt na 2030.

Contact

Heb je een vraag voor het buurtteam?

Heb je een vraag voor het buurtteam? Stuur ons een vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Een vraag voor de energiegids?

Ze helpen je graag, maak een afspraak via www.ikwilwatt.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
We informeren je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.