Toekomstbestendig wonen

Nul-op-de-meter woning

Het verduurzamen van je woning, wat voor invloed heeft dat op de waarde van de woning? Om daar meer inzicht in te krijgen heeft Fundament Makelaars een taxatie gemaakt van Finnmark 7, de NOM-woning in de wijk. De woning is gemoderniseerd en voorzien van warmtepomp, vloerverwarming, WTW installatie en zonnepanelen. De woning is gerenoveerd naar all electric en zelfvoorzienend.

Energielabel

Op dit moment is het officiële energielabel van de woning Energielabel D. Na de woningrenovatie en verduurzaming is dit nog niet opnieuw bepaald. De woning zal bij een nieuwe meting het energielabel A++ krijgen.

Taxatiewaarde april 2021: € 450.000,-

  • De woning na de renovatie en de verduurzaming:
  • kunststof kozijnen met HR+++ glas
  • na-isolatie van de begane grond vloer, alle gevels die in contact staan met de buitenlucht en dakisolatie
  • 20 PV panelen (zonnepanelen)
  • geïsoleerde garagedeur
  • volledige kierdichting
  • volledige vloerverwarming
  • lucht/water warmtepomp voor verwarming en warm tapwater
  • gebalanceerde ventilatie door een warmte terugwin installatie
  • De getaxeerde woning heeft een tuinoverkapping en is intern en extern volledig gerenoveerd. De woning is luxe afgewerkt met modern sanitair en keuken en verkeert in goede kwaliteit en conditie.

De getaxeerde woning heeft een tuinoverkapping en is intern en extern volledig gerenoveerd. De woning is luxe afgewerkt met modern sanitair en keuken en verkeert in goede kwaliteit en conditie.

NOM-woning in vergelijking met andere woningen in de wijk

Woning 1 

Aragon 23

Verkoopprijs € 372.500,- (3-2-2021)

Deze woning was niet gemoderniseerd en gerenoveerd en heeft energielabel C (alleen dubbelglas), geen luxe in woning en is verouderd t.o.v. getaxeerde woning.

Woning 2

Calabrië 47

Verkoopprijs € 395.000,- (16-10-2020)

Deze woning was niet gemoderniseerd en gerenoveerd en heeft energielabel C (wel dubbelglas), geen luxe in woning, wel net sanitair en verouderd t.o.v. getaxeerde woning.

Woning 3

Woning 3 Essex 27

Verkoopprijs € 414.000,-  (7-9-2020)

Deze woning heeft energielabel C. Beschikt over woonkeuken op de begane grond, 2e badkamer en luxe sanitair. Woning heeft een betere ligging, tegenover de vijver. De algehele afwerking van de woning is minder, de woning is niet gerenoveerd en verduurzaamd.

Conclusie

Het verduurzamen van een Eurowoning zorgt voor een directe waardestijging van de woning. Afhankelijk van de genomen maatregelen, in combinatie met de modernisering en afwerking van de woning, kan de woningwaarde als gevolg van de verduurzaming een waardestijging opleveren tussen de  € 15.000 en € 35.000,-