Hoekwoning Dordogne 1: Ann Finch

In juli is het precies 25 jaar geleden dat Ann Finch in onze wijk kwam wonen. Ze liet een piepklein (muur-) huisje achter in Amersfoort. In die kleine woning was alles aan vervanging toe, van wasmachine tot keuken, badkamer en elektrische leidingen. Daar had Ann geen zin in. Destijds was ze docent Engels op de Amersfoortse berg. Ze werd door een collega geattendeerd op de Eurowoningen, ging kijken en viel meteen voor de ruimte. Na 10 Eurowoningen bekeken te hebben was de keus gemaakt: Dordogne 1.

Ann woont hier met veel plezier. De ruime woning biedt veel mogelijkheden. Omdat haar tuinkamer is voorzien van een toilet en douche kan iemand hier ook prima zelfstandig verblijven. Zo heeft haar zoon al eens een periode van 2 ½ jaar weer thuis gewoond. Ook heeft Ann een aantal mensen in nood opgevangen. Tegenwoordig wordt de tuinkamer gebruikt als ruimte voor het geven van bijles Engels, en bij heel warm weer als zomerhuisje.
Wat betreft het verduurzamen van deze kopgevelwoning zijn al verschillende maatregelen genomen. Het probleem van de koude binnenmuur is opgelost door in de woonkamer over de volle lengte een voorzetwand te laten plaatsen. Ook zijn er kunststof kozijnen geplaatst, zowel een hoog als in de tuinkamer, die het wooncomfort sterk verhogen. Ann heeft bewust gekozen voor de kleur “geborsteld aluminium” om in de stijl van de Eurowoningen te blijven.

Gluren bij de Buren | High Tea – zaterdag 6 juli 2024
Wijkgenoten zijn zaterdag 6 juli van harte welkom van 15.30 tot 17.00 uur om de woning te bekijken. Dit keer opnieuw, hoe kan het ook anders bij een docente Engels, onder het genot van een high tea. Kom langs, doe inspiratie op en geniet van een heerlijk kopje thee met iets lekkers.